Wednesday, October 27, 2010

Kelas Jahitan (1st day)

Alhamdulillah, akhirnya saya berjaya juga memulakan projek kelas menjahit ni. Setelah setahun lebih saya beli mesin jahit baru sekarang dapat belajar menjahit. Sebelum ini saya hanya belajar jahit biasa biasa saja dengan kakak, setakat nak jahit straight je boleh lah.

Di kelas jahitan yang baru bermula pada 24 Oct hari tu, saya telah belajar 2 benda iaitu jahit zip dan jahit pinggang. Seronok sangat walaupun baru belajar asas. Tak sabar rasanya nak jahit baju siap pulak.

Untuk kelas jahitan ni, saya akan belajar menjahit pakai wanita sahaja seperti baju kurung, kebaya, blaus, baju tidur dan seangkatan dengannya.  Harap-harap lepas dah habis kelas ni, nak sambung kelas jahit pakaian lelaki pula. Lepas tu, nak belajar sulaman pula.. Mesti best!

All the best Azlina!!!

Thank you to my lovely husband yang izinkan saya ke kelas every saturday and sunday!!

2 comments:

  1. salam awak....introducekan saya kelas awak belajar jahit tu.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam... sorry, kelas tu dah tak ada. cikgu yg mengajar tu dah pindah ke kg dia kat perak. dia sambung bisnes kat sana.. maaf yer

      Delete