Monday, December 20, 2010

First Time...

Penatnyer.. hampir 2 tahun ada kereta sendiri, baru sekarang saya dengan beraninya drive ke Nilai semata-mata kerana kerja... huhu.. Malam tadi macam tak dapat tidur gak la, asyik pikir macam mana lah nak drive sorang2 time balik nanti. Rasa takut, bimbang, macam-macam lah. Maklumlah, lebuhraya PLUS ni terlalu byk accident. Fobia jugak la sedikit sebanyak coz selalu nampak accident time pergi or balik kerja.

Nasib baik ada Alin (teman sekerja) yang sudi temankan saya dari tol bukit beruntung ke KL sentral. Laju jugak saya bawa. Before pukul 8 dah sampai KL sentral. Ambik Kak Ayu di KL sentral and proceed to Nilai tru Duta. Jauhnyer rasa. Nasib baik jalan tak jam. Kul 9 lebih sampai juga ke tempat yang nak dituju.

Tiba je time nak balik, saya berdebar2 lagi. Kak Ayu minta hantar dia ke rumah dia di putrajaya. Saya terpaksa beranikan diri, kuatkan semangat. After hantar Kak Ayu, saya terpaksa menempuh perjalanan seorang diri sampai ke bukit beruntung. Aduhai, jam pula.. Sabar and sabar. Lagi 5 km nak exit bukit beruntung, hujan pula turun dengan selebat-lebatnya. Aduh, dah la mata ni rabun, tak boleh bawa kete time hujan. Nak berenti tepi jalan, bahaya pula. So, proceed je la pelan2.

Alhamdulillah, kul 7 tepat saya dah terpacak depan rumah. Syukur pada Allah. Malam tadi, before tidur, saya panjatkan doa kepada Allah banyak2 agar beri saya semangat untuk drive ke Nilai. Allah dah makbulkan doa saya. Lepas ni saya akan lebih bersemangat dan akan sentiasa berhat-hati di jalan raya. Thanks to abang coz bagi sokongan dan semangat.

No comments:

Post a Comment