Thursday, December 16, 2010

Kelas Jahitan (Blaus Ketat Zip Belakang)

Seronoknya menjahit ni. Rasa puas hati apabila dapat pakai baju yang dijahit sendiri. Skirt dah, sekarang blaus pula. Kak Ida ajar saya 2 jenis blaus which are blaus ketat zip belakang and blaus longgar butang hadapan. Blaus ketat ni dah 100% siap dan pakai pun sekali. Rasa selesa sangat sebab blaus ni ikut ukuran badan sendiri, compare to yang kita beli kat kedai tu. Cuma, kain yang saya guna untuk jahit blaus ni, kain murah.. huhuhu RM2.50 je semeter. Purposely untuk belajar menjahit ni. Kan beli yang mahal2, tak menjadi, buat rugi je. But now, saya dah ada confident sikit.

Dalam blog ni saya hanya post gambar2 blaus ketat zip belakang jer. Blaus longgar butang depan belum 100% siap, butang belum jahit. Plus saya buat modification sikit, lain dari yang kak ida ajar. saya tambah renda & bahagian tangan saya letak butang gak.. tapi, itu kemudian nyer.. Now, just take a look at my 'blaus ketat zip belakang'.. jeng jeng jeng

Muat-muat but a bit longgar coz tak nak terlalu fit

 Front look! Leher V-shape.

At the back... zip 20 inches

No comments:

Post a Comment