Monday, March 21, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa

 

Sabtu malam yang lepas, abang beria ajak pergi tengok cite Hikayat Merong Mahawangsa. Dia kata kena sokong nih, filem org Melaysia kita. So, after solat Maghrib, kami bertolak ke Mid Valley dengan harapan sempat beli tiket untuk cite pukul 9.45 mlm. Sampai kat kaunter pukul 9.15, tgk2 tiket dah habis. hanya ada pukul 12.15 pagi. Tak mahu kempunan punya pasal, abang beli jugak tiket pukul 12.15 tu. Berjam-jam lah lepak kat Mid valley sementara tunggu cite start.

Memang tak rugi tunggu 3 jam lebih untuk tengok cerita hebat hasil KRU Studios ni. Puas hati sangat. Jalan cerita menarik, pelakon dan lakonan menarik, suasana pun menarik. Semuanya menariklah. Cerita ni dah setaraf dengan cerita Narnia. Memang best.

So, sementara masih ditayangkan ni, pakat ramai-ramai gi tengok Merong Mahawangsa. Tak rugi dan anda tak akan menyesal.

Tahniah to KRU Studios and all the actors/actress.

No comments:

Post a Comment