Thursday, March 31, 2011

Jotun Nilai Opening Ceremony

Semalam, bersamas-sama my superior (Cik Zue) and Customs Dept officer (Pn. Fazillah), saya pergi ke nilai untuk Majlis Perasmian Kilang Cat Jotun @ Kawasan Perindustrian Nilai, Negeri Sembilan. Kami bertolak pukul 2.30pm dari KL Sentral. Sampai Nilai dalam pukul 3 lebih. Memangdangkan event start pukul 4, kami makan-makan dulu kat McD.

This is my first time to paint factory. Dalam fikiran saya, kilang cat ni tak ada lah special sgt, just process of mixing and blending jer. Tapi, I was wrong. Bila sampai kat Jotun, kami surprise tengok all the equipment and machinery. Mostly imported from Germany. Teknologi memang tip top.

Based on the company's announcement, the investment of this project is about RM160 million. Besar tu untuk kami punya KPI.. hehe.. Sebagai seorang insan kerdil yang turut terlibat (minor contribution) dalam pembukaan kilang Jotun ni, saya rasa bangga sangat bila dapat tengok kilang Jotun ni.

Event semalam pun tak kurang hebatnya. Mereka import band khas from Norway. The grandson of Jotun founder pun datang (from Norway). And the best thing is Adibah Noor sebagai pengacara majlis dan juga penghibur. Kagum sangat dengan semangat Penguin mereka (Logo Jotun kan Penguin). hampir semua staff Jotun terlibat buat performance semalam. Very interesting.

Bab makan, for sure lah terbaik. Chinese food, I love it. Tapi, semalam tak boleh makan banyak coz perut dah kenyang makan McD.

So, jom beli cat Jotun!!! hehe.. Cat lain pun best jugak tp post kali ni nak promote Jotun memandangkan rumah skrg memang pakai cat Jotun.

2 comments:

  1. saya berminat untuk bekerja di kilang jotun di nilai ni...boleh tak saya nak dapatkan email untuk nak hantar resume ke kilang ini?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Miss boleh refer ke website jotun terus. ada ruangan career kat situ.. :)

      Delete