Friday, March 4, 2011

ASAS JAHITAN - Pinggang Keras

After belajar jahit zip, saya belajar jahit pinggang skirt pula. Pinggang ni ada 2 jenis, satu yang keras, satu lagi getah. Yang getah agak rumit sikit. Saya nak buat nota pun susah. So, saya buat nota pinggang keras dulu yer. At least dah tahu basis, senang la nak buat pinggang getah nanti.

Picture ni agak kecil, kalau nak besar, click saja, ok?


10 comments:

  1. salam dear,
    thank you sbb share tutorial pinggang keras ni,saya pun baru belajar2 jahit baju kurung sendiri, happy sangat jumpa blog u senang buat rujukan TQ

    ReplyDelete
  2. Salam... you are most welcome dear... thanks for your support

    ReplyDelete
  3. salam, tak sangka ada jugak yg sudi ajar cara2 jahit kain baju kurung pinggang keras ni. saya beginner dlm jahit menjahit ni, saya pun happy jumpa blog ni.. thanks a lot ya! semoga di rahmati Allah selalu :)

    ReplyDelete
  4. Salam.. Alhamdulillah, ada orang yg suka. Terima kasih yer. Saya sekadar berkongsi ilmu. Saya pun tak expert lagi, masih nak kena improve lagi. Sama-sama kita berusaha yer...

    ReplyDelete
  5. Saya sebagai seorang lelaki berpendapat skirt memang susah nk dijahit...baru belajar...hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adham... bagusnya lelaki belajar menjahit... untung siapa yg jadi isteri awak... Skirt ni senang kalau nak bandingkan dengan baju. Kalau sukar sikit pun tang nak jahit pinggang/getah tu. Tapi, practice byk kali, lama2 ok lah... :)

      Delete
  6. sis! tq banyk membanttuuuu sayee.
    semoga ilmu akk diberkati dan murah rezeki.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama2... sharing is caring my dear... :)

      Delete
  7. Assalamualaikum. Terima kasih atas nota yg lengkap ni. Semoga berkat berkongsi ilmu ni, makin bertambah ilmu sis inayus. :)

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum. Terima kasih atas nota yg lengkap ni. Semoga berkat berkongsi ilmu ni, makin bertambah ilmu sis inayus. :)

    ReplyDelete