Monday, October 28, 2013

STRESS YANG AMAT

Minggu ni adalah minggu stress. Tanggal 31 Oktober ni, seminar akan berlangsung dan saya sebagai 'assigned officer' untuk seminar ni akan dipertanggungjawabkan atas semua yg berlaku nanti. Baik atau buruk, kena ready. Takut... first time handle big event. Banyak benda lagi tak settle, aduhhh harap semuanya berjalan lancar.

Kerja banyak, stress. Bila balik rumah, emosi tak stabil. Rasa nak nangis, nak jerit kuat kuat... waaaaaaaa air mata dah mengalir laju ni.

Nangis bukan sebab kerja tapi sebab nasib diri.

Ya, saya bukanlah seorang yg alim, yg warak, yg sentiasa redha dgn apa Allah tentukan utk saya. Cuma saya cuba sedaya upaya utk berfikiran positif. Think positive, talk positive. Tapi saya bukan malaikat.... setan setan itu sentiasa menghasut minda saya. Setan setan itu selalu buat saya ragu ragu.

Tolonglah, tolonglah ya Allah, kuatkan iman saya. Teguhkan pendirian saya. Saya tidak mahu jadi hamba yg kufur, yg tidak bersyukur, yg menafikan ketetapanMu... huhuhuhu...

Sedih sedih sedih. Tak tahu nak gambarkan macam mana. 

Kamu kamu dan kamu, tolong jgn provoke saya dgn produk kamu yg konon bagus, berkesan ke apa ke. Kamu bukan ditempat saya. Kamu tak rasa apa yg saya rada. Jangan kerana kamu, saya menyalahkan takdir. Tolong jangan kasihani saya. Saya tak pernah rasa susah, tak pernah rasa ingin diberi simpati. 

Kamu patut kasihankan org yg ada anak ramai tp tak cukup duit utk jaga anak dgn sempurna. Kamu patut tolong mereka dgn hasil jualan produk kamu tu.

Saya kena kuat. Saya kena tabah. Saya kena yakin yg Allah tahu apa yg terbaik utk saya. Saat jari ni tgh menaip ni, hati saya ada je nak nafikan. Setannnn.... tolong berambus! 

Allah, lindungi daku dari hasutan setan setan itu. Teguhkanlah keimananku.... amin, amin, yg rabbal alamin.....

Saturday, October 5, 2013

SEKADAR BERKONGSI CERITA

Tak tau nak classify cerita ni as cerita sedih atau pun tak. Memang pada awalnya saya rasa sedih, tapi after 2, 3 hari, sedih tu dah hilang, malah timbul rasa lega & terus berangan for next step utk teruskan apa yg ada sekarang.

Kalau ikut plan yg dibuat beberapa bulan yg lepas, hari ni sepatutnya saya sedang bercuti. Bercuti panjang utk menjaga sesorang yg bergelar anak. Saya tak tau apakah saya buat silap percaturan atau saya tidak tegas dalam hal ni. Anak yg sepatutnya saya ambil & jaga sebagai anak angkag ini, dijangka lahir pada 28 Sept 2013. Namun, perancangan Allah lebih tepat. 

Saya dah pohon cuti selama 4 minggu bermula 30 sept hingga 25 oct. Suami juga sudah berkira2 utk buat majlis akikah pada hari raya haji nanti. Memandangkan saya akan bercuti lama, jadual kerja saya sepanjang hari sebelum bercuti memang padat. Tambahan pula, saya sudah dimaklumkan lebih awal yg saya kena hadir kursus pada 28-29 sept. So, plan awal memang cantik. Selepas baki dari kursus, anak itu akan kami ambil.

Tapi, apa yg dirancang belum tentu akan jadi kenyataan. Anak itu lahir 2 minggu lebih awal, iaitu 16 sept. Memikirkan saya tidak dapat mengubah cuti di saat2 akhir, & dalam masa yg sama saya ingin anak itu meluangkan sedikit masa bersama ibu kandungnya sebelum mereka berpisah, saya biarkan saja anak itu bersama ibu kandungnya. Seperti yg dijanjikan, anak itu saya akan ambil pada 30 sept.

2 minggu kasih sayang terjalin erat antara anak & ibu. Ditambah pula dgn susu badan yg telah diberikan kepada anak. Seminggu selepas dilahirkan, saya siap sedia untuk uruskan pendaftaran surat beranak & membuat surat perakuan pengangkatan. Tapi, jalannya begitu sukar apabila si ibu merayu & menangis agar tidak memisahkan dia dan anaknya.

Pada masa tu, saya menjadi marah, sedih, kecewa & macam2 perasaan megatif yg timbul. Namun saya tidak sampai hati utk memaksa apatah lagi utk bersikap keras. Walaupun keluarga si ibu menyebelahi saya, tapi saya tidaklah kejam utk merampas saja anak itu dari pangkuan ibunya.

Dengan hati yg berat, saya mengalah. Sebaik saja suami menekan minyak kereta utk beredar dari rumah itu, saya tidak dapat menahan sebak. Saya menangis sepuas2nya. Saya benar2 kecewa.

Barang2 anak yg telah dibeli, saya biarkan saja ianya tersimpan, tanpa saya lihat atau sentuh. Saya tak mahu timbul rasa benci & sakit hati hati. Biarlah, ini takdir Allah utk saya. Anak itu bukan diciptakan utk saya.

Saya doakan anak itu bahagia dan membesar menjadi hamba Allah yg solehah yg beriman & bertakwa. Kepada si ibu, saya doakan semoga Allah mengampunkan dosamu & memurahkan rezeki kamu agar anak itu dapat dibesarkan dalam keadaan yg sempurna. 

The end...

Tuesday, October 1, 2013

KAIN BARU! KAIN BARU!

Suka suka suka...
Hari ni saya ambik cuti rehat, saya nak rehatkan minda yg penat berkursus di hujung minggu....
Tup2, rupanya ada parcel nak tiba...
Taadaaaa... stok baru kain cotton dari vietnam. Perghhh cantek2 semuanya. Terus saya upload kat fb.. hehe...
Ni laaa kain nyer...

SOLD

SOLD

SOLD

SOLD

SOLD

SOLD

Ada 6 pilihan corak menarik dgn pelbagai warna2 ceria.. klik sini utk gambar2 lain yer..

Sunday, September 8, 2013

KAIN PASANG COTTON

Kain pasang cotton dari Vietnam ni saya jual pada harga RM65, pos percuma. Yang suka menjahit tu, jemput2 lah beli. Kain cotton ni senang nak gunting, sangat sesuai utk yg sedang belajar menjahit. 

SOLD

SOLD

SOLD

SOLD

SOLD

SOLD

SOLD

SOLD

SOLD

SOLD

SOLD

Cara nak beli, email ke azlina.hussin@yahoo.com  atau sms/wechat/wahtsapp ke no 0199811319, nyatakan kod kain yang nak dibeli. Nanti saya bgtau cara pembayarannya.
Haaa... kalau beli sehelai, saya begi free satu e-notes, nak? Boleh pilih e-notes mana yg berkenan...

Thursday, September 5, 2013

Ada Sesuatu Yang Bakal Hadir Dalam Hidup Saya Nanti....

Jeng! Jeng! Jeng!

Tunggu.... dah sampai masanya nanti, saya akan share kat sini, ok? Hehe

Wednesday, July 24, 2013

KESIHATAN SEISI KELUARGA

Saya nak share produk Shaklee yang sangat sangat sangat sesuai untuk kesihatan seisi keluarga (dicadangkan untuk orang dewasa berumur 18 tahun ke atas). Set ini terdiri daripada:
  1. Vita-Lea Iron Formula
  2. B-Complex
  3. Sustained Release Vita-C 500mg
  4. ESP Sor Protein Isolate Powder
 
Yang bagusnya set ni adalah, ia akan memberi nutrien yang berkhasiat untuk anda sekeluaga supaya kekal sihat dan bertenaga. So, InsyaAllah akan dijauhi daripada sebarang penyakit berbahaya.
 
 
Hehehe.. mesti terkejutkan tengok harga tu. Saya tak nafikan, memang mahal dan tak semua orang mampu. Kalau kita ada duit sekali pun, mungkin duit tu kita nak guna untuk benda lain kan?
 
Untuk yang baru pertama kali nak cuba, tak berani lagi nak invest mahal2 utk supplement ni, anda boleh beli ESP atau Vita-Lea dulu. Nak beli kedua-dua pun boleh. Harga  untuk ESP sahaja RM150, manakala Vita-Lea sahaja RM88.75. Saya recommend kalau ambil Vita-Lea, ambil 2 botol sebab 1 botol ada 120 tablets. Pagi 2 biji, malam 2 biji, dah 4 biji sehari. So, satu botol boleh guna untuk 35 hari, lebih kurang sebulan. Itu kalau seorang je yang ambil. Tapi, kata set untuk family kan. So, better ada 2 lah kan?
 
Tapi, kalau anda nak beli satu set ni, saya nak bagi diskaun lah... 10% diskaun cukup? Cukup lah kot sebab postage of course la free (kalau beli satu botol pun still free postage tau). Cuma saya nak bagi pilihan sama ada nak 10% diskaun atau baucar diskaun RM40 untuk next order. Boleh pilih mana yang berkenan yer.
 
Nak beli senang jer, boleh emel kepada saya azlina.hussin@yahoo.com atau PM saya di FB Inayus Collections atau SMS/Whatsapp 0199811319. Tawaran ni hanya untuk pembaca BLOG INAYUS jer tau. Untuk memastikan anda adalah pembaca blog ni, masa hantar emel atau mesej, taip 1N@YU$-FWS. Jom ler beli... :)

Monday, July 22, 2013

GAUN KANAK-KANAK 1-8 TAHUN

Hari tu baju kurung. Hari ni, gaun pulak yer.... Hehehe... Walaupun tak ada anak, tapi saya sgt gemarkan pakaian kanak-kanak. Pantang tengok yg lawa, nak borong jer... Meh laaa tengok, kalau rasa berkenan, beli ler terus... Hehe

Kod 001
SAIZ 1 YR HINGGA 4 YR - RM40

SAIZ 5 YR HINGGA 8 YR - RM45
Pos Laju RM6
Available: 5 YR,6 YR

Kod 002
SAIZ 1 YR HINGGA 4 YR - RM40

SAIZ 5 YR HINGGA 8 YR - RM45
Pos Laju RM6
Available: 5 YR, 7 YR, 8 YR

Kod 003
SAIZ 1 YR HINGGA 4 YR - RM40

SAIZ 5 YR HINGGA 8 YR - RM45
Pos Laju RM6
Available: 4 YR, 6 YR, 8 YR

Kod 004
SAIZ 1 YR HINGGA 4 YR - RM40

SAIZ 5 YR HINGGA 8 YR - RM45
Pos Laju RM6
Available: 3 YR, 7 YR

Kod 005
SAIZ 1 YR HINGGA 4 YR - RM40

SAIZ 5 YR HINGGA 8 YR - RM45
Pos Laju RM6
Available: 4 YR, 6 YR

Kod 006
SAIZ 1 YR HINGGA 4 YR - RM40

SAIZ 5 YR HINGGA 8 YR - RM45
Pos Laju RM6
Available: 3 YR, 5 YR, 8 YR
Kod 007
SAIZ 1 YR HINGGA 4 YR - RM40

SAIZ 5 YR HINGGA 8 YR - RM45
Pos Laju RM6
Available: 2 YR, 6 YR, 7 YR, 8 YR

Cara nak beli mudah jer, PM di Inayus Collections http://www.facebook.com/messages/InayusCollections atau emel ke azlina.hussin@yahoo.com atau SMS/whatsapp ke 0199811319.

Sunday, July 21, 2013

SUAMI ISTERI SIHAT, RUMAHTANGGA BAHAGIA...

Alhamdulillah.... Saya dah lama amalkan pemakanan tambahan shaklee ni, dah setahun lebih rasanya. So, bila dah puas hati, baru saya teringin nak share. Geng2 TTC yg macam saya ni, boleh amalkan shaklee ni sebagai salah satu ikhtiar. Walaupun saya sendiri belum berjaya hamil tp sekurang-kurangnya saya dah berjaya kurangkan berat badan, period pain, keputihan, dan yg paling saya suka kulit bertambah licin, lembut dan tiada lagi elergik pada jari jemari saya. Alhamdulillah...

So, meh tengok bawah ni, set yg saya amalkan...

ESP Soy Protein Isolate Powder, 850g, RM150

Vita-Lea Iron Formula, 120 tablets, RM88

Alfalfa Complex (S), 330 tablets, RM53

GLA Complex, 60 capsule, RM91

Cara pemakanan saya:
Pagi sebelum breakfast, satu kotak susu dutch lady, shake dgn 2 susu besar ESP. Sedap.... Lepas minum, confirm kenyang sampai tengah hari. Pastu ambil 1 capsule GLA & 2 tablets Alfalfa.
Malam selepas dinner, 2 tablets Vita-Lea, 1 capsule GLA & 2 tablets Alfalfa.

Kalau ada yg berminat nak cuba tapi tak cukup duit lagi, boleh mulakan dengan ESP atau Vita-Lea dulu. Amalkan pagi dan malam. Inform jer saya, saya bg free postage kalau beli 1 atau 2 item jer. Kalau beli 3 item ke atas, saya bg harga special, postage RM10 sahaja. 

PM saya kat FB Inayus Collections - http://www.facebook.com/messages/InayusCollections

Email ke azlina.hussin@yahoo.com

SMS/Whatsapp ke 0199811319

Friday, July 19, 2013

KEMBALI DGN BAJU KURUNG KANAK-KANAK UTK RAYA!!!

Assalamualaikum.... waaaaa rindunyer nak berceloteh kat sini. Lepas raya ni, InsyaAllah saya akan kembali aktif dengan celoteh karut marut saya & sesi kelas jahit yg dah lama tak update. Kat kepala ni macam2 idea dah ada, tapi tak sempat lg nak mengarang... huhuhu.. Sabar yer wahai peminat BLOG INAYUS semua..
Haaa.. ramai juga yang PM saya kat facebook Inayus Collections, nak beli enotes, pola.. Enotes tu oklah, sebab dah sedia ada. Cuma yg pola tu, minta ampunnnn... minta maaf.... Saya bukan taknak buat, tapi memang tak ada masa. Weekday kerja, malam tu sure dah lembek. Weekend, menjahit, itupun selepas setelkan semua kerja rumah. So, sorry....
Nak raya dah kan? Kalau rasa2 tak sempat dah nak jahit baju, nak tempah pun dah tak boleh, beli je la yg ready made untuk anak2 ni. Saya nak jual murah2 jer, tolong kawan2 kan... Tengok2 la mana yang berkenan. Pastu kalau nak, nak PM kat Inayus Collections pun boleh, email kat azlina.hussin@yahoo.com boleh, nak sms/whatsapp ke 0199811319 pun boleh. Cuma, kalau time ofis hour tu, kalau saya sibuk, saya balik reply kat rumah nanti yer.. hehehe...
Jom layan koleksi baju kurung kanak-kanak saya.... yeayyyy...
Kod 001
Saiz 2-4 tahun RM45
Saiz 5-8 tahun RM50
Pos laju RM6
Saiz: 2Y, 3Y, 4Y, 5Y


Kod 002
Saiz 2-4 tahun RM45
Saiz 5-8 tahun RM50
Pos laju RM6
Saiz: 2Y, 3Y, 4Y, 5Y


Kod 003
Saiz 2-4 tahun RM45
Saiz 5-8 tahun RM50
Pos laju RM6
Saiz: 2Y, 3Y, 4Y, 5Y

Kod 004
Saiz 2-4 tahun RM45
Saiz 5-8 tahun RM50
Pos laju RM6
Saiz: 2Y, 3Y, 4Y, 5Y

Kod 005
Saiz 2-4 tahun RM45
Saiz 5-8 tahun RM50
Pos laju RM6
Saiz: 2Y, 3Y, 4Y, 5Y

Kod 006
Saiz 2-4 tahun RM45
Saiz 5-8 tahun RM50
Pos laju RM6
Saiz: 2Y, 3Y, 4Y, 5Y, 6Y

Kod 007
Saiz 2-4 tahun RM45
Saiz 5-8 tahun RM50
Pos laju RM6
Saiz: 2Y, 3Y, 4Y, 7Y, 8Y

Kod 008
Saiz 2-4 tahun RM45
Saiz 5-8 tahun RM50
Pos laju RM6
Saiz: 2Y, 3Y, 4Y, 5Y

Kod 009
Saiz 2-4 tahun RM45
Saiz 5-8 tahun RM50
Pos laju RM6
Saiz: 2Y, 3Y, 4Y, 5Y

Kod 010
Saiz 2-4 tahun RM45
Saiz 5-8 tahun RM50
Pos laju RM6
Saiz: 2Y, 3Y, 5Y

Kod 011
Saiz 2-4 tahun RM45
Saiz 5-8 tahun RM50
Pos laju RM6
Saiz: 2Y, 3Y, 4Y, 5Y, 6Y, 7Y, 8Y

Kod 012
Saiz 2-4 tahun RM45
Saiz 5-8 tahun RM50
Pos laju RM6
Saiz: 3Y, 4Y, 5Y, 6Y, 7Y, 8Y

Kod 013
Saiz 2-4 tahun RM45
Saiz 5-8 tahun RM50
Pos laju RM6
Saiz: 2Y, 3Y, 4Y, 5Y

Kod 014
Saiz 2-4 tahun RM45
Saiz 5-8 tahun RM50
Pos laju RM6
Saiz: 2Y, 3Y, 4Y, 5Y, 6Y, 7Y, 8Y

Kod 015
Saiz 2-4 tahun RM45
Saiz 5-8 tahun RM50
Pos laju RM6
Saiz: 2Y, 3Y, 4Y, 5Y, 6Y, 7Y, 8Y

Kod 016
Saiz 2-4 tahun RM45
Saiz 5-8 tahun RM50
Pos laju RM6
Saiz: 2Y, 3Y, 4Y, 5Y

Kod 017
Saiz 2-4 tahun RM45
Saiz 5-8 tahun RM50
Pos laju RM6
Saiz: 2Y, 4Y, 5Y

Kod 018
Saiz 2-4 tahun RM45
Saiz 5-8 tahun RM50
Pos laju RM6
Saiz: 2Y, 3Y, 4Y, 6Y, 7Y, 8Y

Kod 019
Saiz 2-4 tahun RM45
Saiz 5-8 tahun RM50
Pos laju RM6
Saiz: 2Y, 3Y, 4Y, 5Y


Kod 020
Saiz 2-4 tahun RM45
Saiz 5-8 tahun RM50
Pos laju RM6
Saiz: 2Y, 3Y, 4Y, 5Y

Kod 021
Saiz 2-4 tahun RM45
Saiz 5-8 tahun RM50
Pos laju RM6
Saiz: 2Y, 3Y, 4Y, 5Y



Kod 022
Saiz 2-4 tahun RM45
Saiz 5-8 tahun RM50
Pos laju RM6
Saiz: 2Y, 3Y, 4Y, 5Y, 6Y, 7Y, 8Y

Kod 023
Saiz 2-4 tahun RM45
Saiz 5-8 tahun RM50
Pos laju RM6
Saiz: 2Y, 3Y, 4Y, 5Y

Kod 024
Saiz 2-4 tahun RM45
Saiz 5-8 tahun RM50
Pos laju RM6
Saiz: 2Y, 3Y, 4Y, 5Y, 6Y, 7Y, 8Y