Tuesday, May 12, 2015

HEADER baru & LOGO baru

Alhamdulillah... terima kasih banyak2 kat adik-adik yang sudi tolong kakak touch up blog ni dengan header dan logo baru. Memang menaikkan semangat untuk lebih aktif ber'blog'. Sharing is caring mengenai dunia jahitan.

Sekarang ni selain daripada sibuk bekerja, saya sangat sibuk dengan tempahan jahit. Maklumlah raya dah tak lama. Tempahan untuk raya dah ditutup, tak menang tangan dah ni. So, nak siapkan yang mana ada dulu. Hajatnya bulan puasa ni nak kurangkan aktiviti menjahit, nak fokus untuk buat sale sempena hari raya nanti.

Kalau dah kurang menjahit nanti, boleh lah saya kemas kini nota-nota untuk dijual dan diberikan secara percuma melalui blog ni. Harap nota-nota jahitan saya dapat membantu sahabat-sahabat lain yang teringin nak belajar menjahit.

Owh, lupa nak inform.... Saya sekarang dah jadi agen jualan pelbagai jenis mesin dan peralatan jahitan. Saya akan update info produk dari masa ke semasa. 

Terima kasih.

Wednesday, May 6, 2015

BUKU JAHITAN

Sesiapa yg berminat nak dapatkan buku-buku jahitan berikut, boleh whatsapp saya, 019-9811319. Harga tak termasuk postage yer.

Alaf 21 Variasi Seni Jahitan
RM19.00
Pelajari cara-cara melukis pola, memotong fabrik & menjahit 33 rekaan fesyen; kasual, pejabat, kontemporari, tradisional, majlis dan pengantin

Alaf 21 Variasi Busana Tradisional
RM27.00
Buku ini menghimpukan pelbagai fesyen pakaian tradisional Melayu yang sentiasa dipelihara sehingga kini. Biarpun banyak fesyen baru yang sentiasa muncuk, namun dia tidak dapat menandingi khazanah warisna ini yang sudah diperakui keasliannya.

Alaf 21 Fesyen Anaku
RM18.00
Panduan dan teknik menjahit pakaian dari mengkategori, mengukur, menentukan saiz dan menyediakan pola



Tuesday, May 5, 2015

FOR SALE - Juki HZL-12Z Sewing Machine



JUKI HZL - 12Z Sewing Machine
Harga: RM490.00 
Harga Promosi Ogos 2015 - RM466.00
Penghantaran percuma

Untuk pembelian, hubungi saya 019-9811319

*Recommended for beginners