Monday, June 5, 2017

Shopping Raya

Tahun lepas, sambutan hari raya kami terlalu simple. Maklumlah, masa tu anak kami, Ahmad Hadif belum cukup umur 40 hari pun. Baju raya kami memang express. Sehari sebelum bertolak balik ke kampung, saya jahit baju simple untuk kami bertiga menggunakan kain pelikat saja. Tak caya, tengok gambar ni haaa....

Simple sangat kan. Jubah untuk saya dan Hadif, kurta untuk suami

Al kisah, terpendek sikit jubah untuk Hadif tu. Tak apalah nak, janji sedondon

Tahun ni....... Raya sakan lah kami. Hadif dah umur setahun, dah pandai jalan pun. Buat pertama kali dalam hidup, kami shopping kat Jakel Mall KL. 


Setiap orang dapat 2 pasang baju. Saya beli koleksi Scha Alyahya dan Ayda Jebat. Suami saya beli koleksi baju melayu Awal dan kurta Awal. Manakala, Hadif beli koleksi UpinIpin dan Yusuf Iskandar.

Selain tu, alang-alang dah ada di Jakel Mall tu, saya masuk terus Gallery Ariani. Beli 2 helai tudung square untuk match dengan baju raya nanti. Satu benda je yang saya kesal apabila tengok design ariani. Kena perhati betul-betul. Design tudungnya adalah gambar kuda. Besar pula tu kudanya, tapi disebabkan warna pastel, jarang orang yang perasan. Even salegirl dia pun tak perasan. Apabila saya cakap, baru dia belek dan cakap 'iyalah gambar kuda'. Terus saya beritahu dia yang saya taknak gambar binatang. Bangunan dan abstrak sahaja. Alhamdulillah, jumpa juga design yang saya nak tu.

Nanti kita share gambar posing di pagi raya yer...


No comments:

Post a Comment