Monday, August 14, 2017

Beauty Facial @ Hannan Medispa Rawang

Assalamualaikum...

Lama tak menulis, hari ni tetiba rasa nak menulis pula. Terasa nak share keseronokan ber'facial' di Hannan Medispa Rawang.

Rasanya ramai yang tahu akan kewujudan Hannan Medispa ni. Yang tak tahu, boleh tengok di website http://www.hannanmedispa.com.my/

Kisahnya, dalam bulan puasa hari tu. Ternampak post di facebook Hannan Medispa, ada promosi sempena hari raya. Bayar RM500 untuk 5 kali facial. Saya terus komen berminat, dan pagi esoknya saya dapat whatsapp dari cawangan Rawang untuk datang buat appointment. Petang tu juga saya ajak suami ke sana. Bawa si kecil Hadif sekali.

Sampai sana, beauty consultant kat situ buat face scan dulu kat muka saya. Memang banyak sangat masalah, t-zone berminyak, jeragat, jerawat, pori besar dan kotoran di muka yang tak dibersih dengan sempurna. Beauty consultant tu suggest kat saya untuk buat rawatan berikut:

  1. Silk peel x 1
  2. Carbon peel x 2
  3. Beauty facial x 2 
Lepas scan muka, saya terus sambung buat silk peel treatment untuk buang kotoran di muka, sel kulit mati, white & black head. Saya tak reti nak cerita process treatment dia, tapi memang terbaik dan saya sangat suka. Rasanya ini facial yang paling best yang pernah saya buat. Lepas siap first treatment ni, saya terus book untuk second treatment. Setiap 2 minggu buat treatment dan semalam adalah last day untuk pakej kali ni.

Semalam, saya terus ambil pakej baru iaitu 7 wonders. Dengan harga RM999, saya dapat 7 facial iaitu:

  1. Cleopatra x 2
  2. Silk peel x 2
  3. Carbon x 2
  4. Whitening x 1
Jenis-jenis facial ni bukan saya suka-suka pilih tau. Beauty consultant yang akan advise based on keadaan kulit kita. So lagi 2 minggu, saya dah booking siap-siap untuk buat cleopatra sebelum balik kampung untuk raya haji.

Boleh follow facebook Hannan Medispa untuk maklumat lanjut product dan promo yang ada. Ada banyak cawangan dan setiap cawangan ada facebook sendiri.


No comments:

Post a Comment